Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Kungar" by Erik Petersson # eBook PDF Kindle ePub Free

Kungar

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kungar
  • Author : Erik Petersson
  • Release Date : January 24, 2020
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3141 KB

Description

En del fenomen Àr sÄ sjÀlvklara att vi sÀllan ens tÀnker pÄ dem. En av dem Àr hur fylld av monarker historien Àr. De har kallat sig kungar och kejsarinnor, hertigar och furstar, drottningar och tsarer, men alla har de gjort ansprÄk pÄ att ensamma ha makten. Fram till för hundra Är sedan var vÀrlden fortfarande dominerad av dem.
Det hĂ€r Ă€r en vĂ€rldshistoria om kungar och om den oinskrĂ€nkta, personliga makten, om hur kungarna kom till tronen och hur de gjorde för att stanna kvar dĂ€r, om vilka symboler som krĂ€vdes och vad allt detta i sin tur avslöjar om oss mĂ€nniskor och vĂ„ra behov. För att komma Ă„t det mĂ„ste vi leta efter ledtrĂ„dar i mĂ„nga delar av vĂ€rl­den. De tar oss tillbaka Ă€nda till Narmer i Egypten för fem tusen Ă„r sedan, men de Ă€r lika aktuella i dagens politik och styrelserum.
Men det Ă€r ocksĂ„ en historia om motstĂ„ndet mot kung­arna. Det har nĂ€mligen alltid funnits en underström av opposition som ibland har bubblat upp till ytan och dominerat en hel kultur, som den romerska republi­kens hat mot kungar eller revolutionernas krav pĂ„ ökat medbestĂ€mmande.
Att följa i envĂ„ldshĂ€rskarnas spĂ„r Ă€r bĂ„de intressant och skrĂ€mmande. DĂ€r finner vi sĂ„vĂ€l imponerande som avskrĂ€ckande figurer, och framför allt kommer vi att upp­tĂ€cka att frĂ„gan om kungarna i vĂ€rldshistorien Ă€r lĂ„ngti­frĂ„n sjĂ€lvklar.


PDF Books "Kungar" Online ePub Kindle